Murmester Knut Guttorm sparer tid med HoltePortalen

Vi prøver å skape litt eventyrstemning når vi er ute i Jakten på Fagfolket. Det er derfor ekstra gøy at vi må svinge inn Eventyrveien når vi skal besøke Murmester Knut Guttorm AS på oppdrag i Ullevål Hageby. Vi har litt av hvert bak i bilen; et spann med vaffelrøre, det etter hvert så berømte Holte-vaffeljernet, syltetøy, rømme, kaffe, grytekluter, skjøteledning, bordplate og benbukker. Og ikke minst; vi skal høre hvilken erfaring Murmester Knut Guttorm har med HoltePortalen til dokumentasjon i prosjekter.

Det er ikke småtteri håndverkerne har gjort her i Ullevål Hageby. En splitter ny enebolig er straks klar for overlevering, og både malere, tømrere og murere er ferd med å ferdigstille.

Dokumentasjonsappen gir oversikt!

Murmester Knut Guttorms ansatte bruker daglig HoltePortalen til dokumentasjon i prosjekter. På dette prosjektet har de vært ca. halvannen måned. De har flislagt tre bad, teknisk rom, gang, kjellergang og vinkjeller. Entregulvet er belagt med eksklusive håndbankete dekorfliser. Vinkjelleren under trappa har fått fiskebensmønstrete terrakottafliser. Her skal det komme glassvegg og ulike temperatursoner.

Gøran Guttorm forteller at de bruker dokumentasjonsappen på mobilen til å ta bilder både før, under og etter at jobben er gjort. Blir det spørsmål i etterkant, er det enkelt å oversende til kunde. – Det blir en del bilder på et slikt prosjekt, smiler han. – Vi tar bl.a. alltid bilde av hvordan vannrørene ligger før vi støper. Her er det f.eks. vannbåren varme i hele huset. Alt dokumenteres nøye.

En app for alt

Gøran viser fram mobilen og sier at han synes appene funker veldig greit. Også timeregistreringen. – På forhånd blir de ulike oppgavene som skal gjøres definert i appen, og så er det bare å krysse av etter hvert som man blir ferdig med dem.

De er fem i firmaet totalt, og har mange rehabiliteringsoppdrag. Ikke så mye hus, mest leiligheter. De har kalkulert i SmartKalk i halvannet år, og brukt HoltePortalen siden januar 2018. – Det var enkelt å lære seg programmene, sier Gøran. – De fleste skjønner jo apper på telefon. Før brukte vi A4 ark med timelister og annen dokumentasjon på papir. Vi tok bilder da også, med mobilkamera, men da var det mye etterarbeid og digre papirbunker som skulle styres med.

Sparer 20 timer i måneden

-Vi er kjempefornøyd med HoltePortalen, sier også bror og kollega Stefan Guttorm. – Vi bruker sjekklistene i HoltePortalen i tillegg til Dokumentasjon og Time. Vi sparer masse tid og programmet er veldig enkelt å bruke på byggeplassen for de ansatte.

Vi er blitt mye mer effektive siden vi startet med HoltePortalen, spesielt inne på kontoret. Når jeg skal utbetale lønn og fakturere jobbene som gutta har gjort, så går det unna veldig kjapt. Istedenfor å sitte og knote med Excel som tidligere, så ligger alt tilgjengelig med bilder og dokumentasjon i HoltePortalen. Jeg sparer månedlig rundt 20 timer på dette arbeidet.

LES OGSÅ: Fikk hjelp til spesialtilpassede sjekklister

Også Holte Kjørebok

I HoltePortalen har Gøran også elektronisk kjørebok fra Holte. – Den funker veldig bra, sier han. – Kjøreboka går faktisk helt av seg selv. Alt jeg trenger å gjøre er å si fra hvis jeg bruker bilen privat.

Mur kommer for fullt

Nå kommer mur for fullt. Murmester Knut Guttorm er medeier og aksjonær i både murhuskjeden Håndverksmur og i GrønnBolig. Murhus er spennende, sier brødrene. Det er mye lettere å mure med Leca enn før, og måten man bygger på er blitt mye mer effektiv. Mur er også blitt prisgunstig mot trehus, med bl.a. bedre inneklima. Vi prøver nå å selge litt egne murhus. GrønnBolig har mange fine hustyper. Det er spennende!