Når DiBKs ByggSøk pensjoneres…

Nå skjer det! Direktoratet for byggkvalitet stenger sin ByggSøk-løsning for nye søknader 1. oktober. Hvordan påvirker dette deg?

Har du allerede sendt inn en søknad om tillatelse fra direktoratets løsning, kan du benytte samme løsningen i det pågående prosjektet frem til 31. desember 2021. Alle nye prosjekter må du derimot lage i et nytt system, f.eks. Holte ByggSøk.

Litt her og litt der?

Selv om du har muligheten, er det er tungvint å jobbe med søknader i to ulike system. Det kan være slitsomt å ha litt her og litt der. Med Holte ByggSøk kan du unngå dette, vi har nemlig lagt til rette for at du kan starte opp midt i prosessen, direkte med ferdigattest om du ønsker det. Vi mener selv at jobben med å legge inn nødvendige historiske data er liten og verdt bryet.

Fra «ByggSøk» til «Holte ByggSøk»

For å effektivisere arbeidet med å legge inn historiske data, vil DiBK lage en veiviser som forklarer deg hvordan du kan flytte data til en annen søknadsløsning. Holte jobber selvfølgelig med en løsning for å kunne ta imot disse. Går testperioden som den skal vil dette være klart allerede i oktober 2020.

Vær oppmerksom på at det kun er de viktigste dataene man trenger for å lage neste delsøknad. Informasjonen som kan overføres er i det vesentlige eiendomsinformasjon, parter i byggesaken, alle data i gjennomføringsplanen, samt historikk på sendte igangsettingssøknader. Historikk i byggesaken for øvrig sier DiBK at brukerne må laste ned manuelt og oppbevare i eget system.

Ofte stilte spørsmål om nedstengning av DiBKs ByggSøk kan du lese her.

Hva betyr det at bransjen nå lager egne søknadsløsninger? Les mer om dette i artikkelen Fra da til nå – og fremover

 

Test Holte ByggSøk GRATIS