Slik får du bedre oversikt over frister som løper, søknader og prosjekter!

Med mange baller i luften er det ikke alltid like enkelt å ha full kontroll over alt av frister, prosjekter og søknader man jobber med. Samtidig er dette utvilsomt veldig viktig. Slik får du bedre oversikt over frister som løper, søknader og prosjekter.

Gå til månedens tips

Sett av noen minutter og gjør deg kjent med søknadslisten. Test de ulike funksjonalitetene.

Sett av noen minutter og gjør deg kjent med søknadslisten. Test de ulike funksjonalitetene.Vi ønsker å gjøre hverdagen din litt enklere, og har derfor gjort søknadslisten mer tilgjengelig. I ByggSøk-modulen i menyen til venstre, på samme sted som du finner byggesøknaden din, ligger søknadslisten. Her finner du alle aktive søknader der du er saksansvarlig. Tildeles du rollen som «prosjektadministrator» på dine kollegers prosjekter, vil du kunne se deres prosjekter også. Dette gjøres under «prosjektadministrasjon» – «deltakere» i menyen til venstre. Om du har svært mange prosjekter gående, kan det være lurt å stjernemerke de prosjektene du jobber aktivt med, da de vil legge seg øverst i søknadslisten.

Det er enkelt å filtrere frister som løperI søknadslisten er det mulig å filtrere søknadene etter saksansvarlig, status forsendelse og status behandling, ved hjelp av nedtrekksmenyene øverst på siden. Søknadslisten kan også sorteres etter ulik type informasjon ved å trykke øverst på den kolonnen du ønsker å sortere på. Dette betyr at du raskt og enkelt kan få en god oversikt over de ulike søknadene dine, både om noe er sendt til kommunen eller ei, eller om det er en frist som løper.

Fristene må imidlertid legges inn av deg, og dette kan du gjøre to steder; i søknaden og i søknadslisten. For å legge inn frister i søknadslisten, klikker du på pilen på den oransje «velg»-knappen. Da kan du legge inn en valgfri dato og en kommentar om hvilken frist som løper.

Vi anbefaler at du setter av 10 minutter for å gjøre deg kjent med søknadslisten. Vær nysgjerrig og test de ulike funksjonalitetene og filtreringsmulighetene.

 

 


MÅNEDENS TIPS:
Hva er egentlig «status behandling»?Logo Månedens tips Holte ByggSøk

Du har kanskje lagt merke til at det i søknadslisten er noe som heter «status behandling». Men hva er egentlig det?

Hold deg ajour med “Status på søknaden”.
Hold deg ajour med “Status på søknaden”.

«Status behandling» er enkelt og greit hvilken status søknaden din har fått etter den har blitt behandlet av kommunen. Dette kan for eksempel være at søknaden er godkjent eller delvis godkjent, avvist eller avslått, eller at den er mangelfull.

Når en søknad er levert til kommunen, kan du klikke på det lille redigeringssymbolet ved siden av krysset der du kan slette søknaden. Du vil da få opp et vindu som heter «Status på søknaden». Her kan du legge inn dato for og status gitt i vedtaket fra kommunen. På samme sted er det også mulig å legge inn en frist som løper i saken og en kommentar om hva fristen gjelder. Om dette gjøres etter hvert som du mottar vedtak fra kommunen, vil du til enhver tid ha en fin oversikt over status på søknadene dine i søknadslisten. Søknadslisten er et veldig fint verktøy som du finner i Holte ByggSøk-modulen.