På hyttetur med Holteportalen

Stilbygg Kongsberg AS driver både med nybygg av hus og hytter samt med rehabilitering. Men de siste fire årene har de vært på konstant «hyttetur» i Skrim–området ovenfor Kongsberg. Kopperskjæret hyttefelt på ca 500 m.o.h. får stadig nye hytter, og gutta fra Stilbygg Kongsberg har ikke tenkt å gi seg der med det første. Vi besøker dem for å snakke om deres erfaring med å bruke HoltePortalen til prosjektstyring.

Vi i Holte kommer på besøk en tåkete fredag, medbragt kaffe, vaffeljern og et spann med røre. Skal man til «fjells» gjelder det å være rustet for vær og føreforhold, og vafler passer alltid. Gutta smiler litt av byfolk som kaller området for fjellet, men vafler sier de ikke nei takk til.

Det er byggestrøm på tomta, og vi får raskt plugget inn vaffeljernet vårt. Snart dufter det deilig ut over lyngrabbene, og når det nærmer seg lunsjtid dukker det opp flere kolleger. Hyttene på Kopperskjæret er av ulik karakter. Her er det en spennende blanding av arkitekttegnede perler, robuste laftehytter (Røroshytta) og mer luftige Saltdalshytta.

Holte på besøk på Kopperskjæret hyttefelt og Stilbygg Kongsberg

Prosjektstyring med HoltePortalen gir orden og oversikt

Det er tømrermester Tor Egil Lande som driver Stilbygg Kongsberg AS. De er totalt 5 ansatte, og bruker også en del innleid personell. Til prosjektstyring, fremdrift og ikke minst på økonomien, bruker de HoltePortalen. Alle gutta er utstyrt med app på mobiltelefonen, hvor de fører timer og krysser av på sjekklister etter hvert som prosjektet skrider fram. De har brukt programvare fra Holte i flere år.

Holte Sjekklister på mobilen

Sjekklister og rutiner

Lande forteller at takket være HoltePortalen, kan han sitte på kontoret i bygda og holde orden på både «bedrift», «prosjekt» og «min side». Her legger han inn sjekklister og rutiner skreddersydd for det enkelte prosjekt, som gutta kan hente opp på sine telefoner. Han legger også inn tegninger, beskrivelser og monteringsveiledninger. Deretter er det enkelt for han å kontrollere at gutta gjør jobben sin, og bl.a. sjekke at de husker å føre timelistene elektronisk hver dag.

Fleksible sjekklister

Det er veldig greit med HoltePortalen, som har en base vi kan lage sjekklister ut ifra, sier Lande. Det er superenkelt å lage sjekklister selv. Jeg har bl.a. laget en for gulvsparkling som også er en tjeneste vi tilbyr. Og når det gjelder uavhengig kontroll, så har vi laget en egen sjekkliste for dette også. Da er det bare å sende rapporten videre til kontrolløren. Det funker utmerket!

Sparer tid med papirløs byggeplass

Gutta selv sier at digital byggeplass er det eneste rette. Nå har de alt de trenger på telefonen, og slipper å sitte på kveldstid og føre timer og prøve å huske hva de har gjort. De synes selv at de har blitt mer effektive på den måten.

Stilbygg og Holte

PROFFIT fra Carlsen Fritzøe

Stilbygg Kongsberg  bruker Carlsen Fritzøe som hovedleverandør, og har god nytte av deres proff-avdeling og nettportalen PROFFIT. – Det er veldig praktisk å ha nettbutikken deres inne i styringssystemet, sier Tor Egil. – Selv om vi hittil har bestilt mest på mail og telefon, er det lett å sjekke priser utenfor åpningstid. De ansatte har også egne brukernavn og passord, så alle kan gå inn og sjekke selv.

Befaringsapp med enormt potensiale

Befaringsappen har de også testet ut litt. – Jeg ser et veldig potensiale her, det er jo kjempelettvint når systemene snakker sammen og man får det til å funke. Prosessen starter med befaringen, deretter kommer man over i tilbudsfasen og så er det bare å sende ut et tilbud – det er veldig raskt og effektivt.

Moro å fakturere med HoltePortalen

Stilbygg Kongsberg har nylig begynt å bruke fakturamodulen i HoltePortalen. – Det er tidsbesparende at de registrerte timene kan hentes rett inn i fakturaprogrammet. På samme måte kan jeg hente inn ordren fra Carlsen Fritzøe, og så går fakturaen ut til kunden på e-post. Det er blitt morsomt å fakturere! Før lagde jeg bare grunnlaget mens regnskapsfører fakturerte. Nå lager jeg grunnlaget og fakturaen selv i en og samme operasjon, og sparer både tid og utgifter, avslutter Lande.