JobOffice Pocketlink – fra gule lapper til struktur og orden!

Rørleggerformann Asle Lie, som har ansvaret for avdelingen i Hedalen, forteller at hans far startet bedriften i 1960. I 1987 ble firmaet aksjeselskap, og i 1999 ble de med i kjeden VVS-Eksperten, da denne startet opp. I dag har de fulle ordrebøker og travle hverdager, og stålkontroll på så vel timeføring som forbruk takket være JobOffice og PocketLink. Mesteparten av jobbene de utfører er serviceoppdrag, og diverse små og store jobber i hytter og hus.

Er det spesielle utfordringer når det gjelder kommunikasjon at dere har virksomhet både i Hedalen og på Bagn?

– Ja, avstanden på fire mil gjør at vi kommuniserer mest via telefon og nett. Sånn sett er det veldig greit med JobOffice PocketLink som er et veldig bra hjelpemiddel for intern kommunikasjon. Spesielt er det genialt med tanke på overføring av timer og forbruk. Rørleggeren som er ute på jobb, taster direkte inn på nettbrettet, og sekunder etter tikker opplysningene inn på kontoret.

– JobOffice erstattet alle gule lapper, og ga oss mye mer tid!

Om hverdagen før og etter JobOffice, forteller Asle at de pleide å ha en enorm mengde med gule lapper. – Vi har en veldig liten administrasjon, og det ble derfor ekstremt mye papirarbeid på personen som skulle gjøre denne jobben når man hadde tid. Med JobOffice derimot, er det meste klart med en gang vi er ferdige på prosjektet. Kun en rask gjennomgang er nødvendig før fakturering. Ingen behøver å sitte om natta lenger med kontorarbeid hos oss. Men vi har faktisk så mye å gjøre for tiden, at vi gjerne kunne ha vært ute på oppdrag døgnet rundt.

Hva tenker du om at JobOffice-systemet er tilpasset rørbransjen hundre prosent?

– Det er nettopp det som er en så utrolig viktig fordel. Vi slipper all unødig informasjon og funksjoner som vi ikke trenger. Alt er tilpasset rørleggervirksomhet – intet mer, intet mindre. Med prislister fra bl.a. VVS Eksperten og fra direkteleverandører integrert, blir det enda mer tidsbesparende å kalkulere også.

Hva er de største fordelene med JobOffice PocketLink for deres bedrift?

– Den aller største fordelen er all tiden vi sparer på timeregistrering og forbruk, og det at vi kan ta ut timelistene direkte uten å taste data på nytt – alt er jo ferdig og klart til fakturering når vi er ferdig på arbeidsplassen. Tiden vi tidligere brukte til dette arbeidet, kan vi isteden bruke til å få unna flere oppdrag.

– I tillegg er det en stor fordel at vi har Fagtorget innlemmet i JobOffice. Sånn sett har vi bare ett program å forholde oss til – nemlig JobOffice. Fagtorget ligger der som en knapp i bunnen, og dokumentene går rett inn i JobOffice-systemet gjennom prosjektnummeret. Det fungerer veldig bra at vi kan gjøre alt gjennom JobOffice. Kalkulasjon også.

Hva synes medarbeiderne dine om JobOffice PocketLink?

– De er kjempefornøyd. Programmet er veldig forståelig og lettvint å bruke. Det var greit å komme i gang med systemet da vi fikk det. Vi fikk god hjelp, og det skulle ikke store gjennomkjøringen til før alle skjønte det. De første årene brukte vi håndholdte PDA’er ute på oppdrag, men nå har vi gått over til nettbrett alle sammen. Selv min bror og far, som begge er langt fra datanerder, stortrives med JobOffice.

Har du et råd til andre rørleggerfirmaer som vurderer å skaffe seg JobOffice Pocket Link?

– Det er bare å kaste seg ut i det. Hopp på og bruk det! Begynn med å utnytte alle muligheter fra dag 1. Det er verre å gå inn senere og lære seg mer – så lær deg like godt alt fra starten. Last for eksempel ned alt av grossistfakturaer med en gang, så har du alt for hånden!

– Man trenger heller ikke å være veldig datainteressert for å få til dette. Det kan både broren min og faren min på skrive under på. Far har verken tid eller lyst til å pensjonere seg, og bruker JobOffice på kontoret hver eneste dag, både til fakturering og annet. Han er gull verdt for firmaet vårt, og det er JobOffice også!

Slik gjør JobOffice PocketLink hverdagen din enklere, via nettbrett eller smarttelefon:
 • Time- og materialforbruk registreres i enkle menyer
 • Bilder til prosjektdokumentasjon knipses enkelt fra PocketLink
 • Prisbøker fra dine grossister
 • Bestill varer hos grossist, direkte fra app
 • Last ned pakksedler direkte fra grossist
 • Tilgang til firmaets kontakt- og prosjektregister
 • Enkel synkronisering mellom bærbar enhet og kontoret
 • Kalender for planlegging av jobber
 • Spar tid på punching av varenummer med strekkodeleser
 • Spar tid på fakturering, med fortløpende oppdatering av prosjekter
 • Kobling mot kart, enkelt å finne fram til kunden