Rørpro får det til med JobOffice!

I august 2016 gikk de tre rørleggerne Mariann Elstad, Pål Martin Olsrud og Espen Aufles Hansen sammen og startet firmaet Rørpro AS i Mosjøen. Alle tre kom fra samme bedrift, og følte at tiden nå var inne for å starte for seg selv. – JobOffice er en av de viktigste faktorene for at oppstarten av Rørpro AS har vært en suksess. Med JobOffice har vi alt på ett sted, så vi kan prosjektere og kalkulere pris samtidig, sier Espen.

De tre i Rørpro startet opp med friskt mot, og oppdragsmengden vokste raskt. Jobbene varierer mellom nye boliger, restaurering av bygg/omgjøring til leilighetskomplekser, en del varmeanlegg, utskifting av oljekjeler til varmepumper, varmelegging og radiatorer. Planen var å få inn en lærling første året – noe som endte opp med to – slik at de i dag er fem totalt.

Full kontroll med JobOffice

– Vi har veldig travle dager, forteller Espen. – På dagtid er det full rulle med jobbing, og på kveldstid regner vi på anbud og tilbud. Espen forteller at han også er nettstudent på Fagskolen Innlandet på Gjøvik, på KEM (Klima, Energi og Miljøteknikk), og innrømmer at nettstudier fort kan bli nattstudier.

– Da blir det ekstra viktig med et solid og effektivt bransjesystem som JobOffice. Vi jobber nøye når vi regner på anbud og tilbud, sier Espen. – Vi har valgt JobOffice fordi det gir oss full kontroll med det vi regner på. En kontroll som gir oss en mer effektiv hverdag.

Ryddighet

– Når jeg skal kalkulere pris på en enebolig med kjøkken, to bad og vaskerom så bruker jeg gjerne litt over 2 timer fra jeg setter meg ned med tegningene til alt er ferdig utregnet, redigert, prosjektert og levert. Tilbudene i JobOffice gir et bra utgangspunkt som jeg kan redigere på før jeg sender dem ut. Her fjerner jeg gjerne litt overdetaljerte produktnavn som kunden ikke trenger å se, og så legger jeg på logoen til firmaet øverst i høyre hjørne.

– Tilbakemeldingen fra våre kunder, er at tilbudet ser ut som det er skrevet av seriøse og ryddige folk. At det ser «skikkelig» ut. Du hører forskjell på en artist som er produsert av et plateselskap kun for profitten og en artist som er ekte vare, og virkelig jobber for å gjøre kunden – eller «lytteren» i dette eksemplet, fornøyd.  Sånn tror jeg det er med det meste, rørleggerarbeid også. Hvis du er seriøs, ekte og bryr deg om å gi kunden et godt tilbud, så blir det satt pris på. Det gir ikke samme inntrykk å notere tilbudspriser på en Esso-serviett.

En glad gjeng som er gode på å kalkulere pris i JobOffice. Foran, Espen Aufles Hansen, Mariann Elstad og Pål Martin Olsrud. Bak, de to lærlingene Sondre Lynghaug og Thomas Solbakk Straum.
En glad gjeng som er gode på å kalkulere pris i JobOffice. Foran, Espen Aufles Hansen, Mariann Elstad og Pål Martin Olsrud. Bak, de to lærlingene Sondre Lynghaug og Thomas Solbakk Straum.

Folk kan bli lurt

– Tilbudet må selvsagt henge sammen med det å gjøre en god jobb, påpeker Espen. – Kunden kan fort velge feil aktør, dersom en useriøs bedrift leverer tilsynelatende proffe tilbud. Men vi er opptatt av å ta vare på vårt gode navn og rykte. Vi ønsker å levere et enda bedre produkt, og gjøre en enda bedre jobb. Hvis man ikke leverer, så vil det bli lagt merke til.

Rett pris

– Det er en balanse mellom fritid og kveldsarbeid som JobOffice ganske bra effektiviserer for oss ny-oppstartede. Vi jobber som sagt kveldstid og helger for å kalkulere pris og få unna administrasjonens plikter. Vi er bestemt på å levere rett pris både for kunden sin del, med også for firmaet vårt. Det å regne feil kan koste et firma i vår bransje dyrt. Her kommer JobOffice inn som et supert hjelpemiddel. Vi regner kjappere nå enn da vi startet med Excel, samtidig har vi mer kontroll. Det å kombinere kalkulasjonsmodulen i JobOffice med egne erfaringer, fungerer veldig bra for oss. Dette resulterer i at vi får mere fritid.

Les også: JobOffice har senket stressnivået og økt proffnivået

Dobbelt så raskt som Excel

– Så fort du har lært deg JobOffice, er det mye tid å spare, sier Espen. – Og jo flinkere du blir, desto raskere går det. Skulle jeg ha regnet på like detaljert nivå i Excel – ville jeg ha brukt minst dobbelt så lang tid. Med JobOffice har du alt på ett sted – NRF-nummer, grossist-lister, tidsforbruk – alt du trenger. Det eneste vi ikke har skaffet oss ennå i JobOffice, er PocketLink for nettbrett og mobil, og de nye elektroniske sjekklistene. Men disse skal vi i gang med i veldig snart. Ellers håper jeg at JobOffice i fremtiden vil få en god modul i forhold til G-prog-filer, som ofte blir brukt i anbudskonkurranser. Det hadde vært flott, avslutter Espen.