Sparer tid med programvare fra Holte

Rett utenfor Haugesund holder entreprenørbedriften Dommersnes & Larsen AS til. De jobber med mange spennende prosjekter, bl.a. avlastningsboliger, ferieleiligheter og rehabilitering av skoler. De sparer tid med programvare fra Holte, som er involvert i det meste av det de driver med. De bruker HoltePortalen til prosjektstyring og byggesøknader, Holte Mannskapsliste til å holde oversikt over byggeplassene og de kalkulerer i SmartKalk. Prosjektlederne May Brit Olsen og Aleksander Knutsen er enige om at det er veldig greit å ha alt av programvare på én plass.

Det plaskregner når HolteMagazinet kommer på besøk i Haugesund. Det er sikkert ganske vanlig for både årstiden og landsdelen, og prosjektleder May Brit Olsen er heldigvis blid som en sol.

 Sævrehagen Barne- og avlastningsbustad, et prosjekt i regi av Stord kommune.
Sævrehagen Barne- og avlastningsbustad, et prosjekt i regi av Stord kommune.

Bruker HoltePortalen til det meste

– Vi er et tømrerfirma som opprinnelig begynte med hytter og bolighus, men har utviklet oss til å bli totalentreprenør, forteller May Brit. Hun er prosjektleder og jobber mye med HMS og KS. – Vi implementerer våre egne sjekklister i HoltePortalen, og bygger videre og tilpasser. På sikt skal alt inn i HoltePortalen, sier hun.

Kollen Skilodge på Gaustablikk
Fra byggeprosessen på spektakulære Kollen Skilodge på Gaustablikk.

May Brit kommer fra Kruse Smith hvor de brukte sitt eget system, men hun sier at det har gått greit å lære seg HoltePortalen. – I starten syntes jeg det var litt slitsomt, men det går mye bedre nå og jeg ser at HoltePortalen har alt vi trenger, sier hun.

Siden før jul har de også benyttet Holte Byggekortleser og Mannskapsliste, foreløpig bare på Breidablikk skole, et prosjekt for Haugesund kommune. May Britt er kun på byggeplass i forbindelse med vernerunder, så hun pleier å sjekke inn via mannskapsliste- appen på mobilen sin. Det øvrige mannskapet på byggeplassen benytter Byggekortleseren til daglig inn- og utsjekking med byggekortet sitt.

– HoltePortalen er helt super med at man kan samle alt på én plass, sier May Britt. – Når man bruker det fullt ut så er det virkelig et komplett verktøy. Det er mye hjelp i systemfiler og at detajler enkelt kan benyttes ved å trekke dem inn når man har behov for det.

Excel kan ikke måle seg med SmartKalk

Prosjektlederne Aleksander Knutsen og May Brit Olsen i Dommersnes & Larsen.
Prosjektlederne Aleksander Knutsen og May Brit Olsen liker godt digitale verktøy og ser fordelen av tidsbesparende kontorarbeid. De er optimistiske og ser framover til mye nytt og spennende – som bl.a. energiproduserende Plusshus.

Kollega Aleksander Knutsen er både prosjektleder og kalkulatør. Han kalkulerer i SmartKalk og sier at det er et kjempesystem! – Jeg sparer masse tid på kalkulasjonsarbeidet med SmartKalk, og planleggingen etter at vi har vunnet anbudet gjør veien videre enklere. Vi får ferdig fremdrift i samme slengen, med milepæler, beskrivelser og timeestimat. Når jeg har lagt inn riktig produkt i SmartKalk, får jeg opp beskrivelse på hvordan produktene skal monteres. Det gjelder både innvendig, utvendig, gulv, vegger, tak – alt! Disse beksrivelsene er enkle å fordele til de ute som skal gjøre jobben. En excel-fil kan ikke måle seg med SmartKalk, sier Aleksander.

Mange spennende prosjekter

De er 32 ansatte i Dommersnes & Larsen, og de er involvert i mange spennende prosjekter. Det er blant annet de som har levert leilighetsanlegget Kollen Skilodge på Gaustablikk med sin unike arkitektur og store vinduer som favner den fantastisk ustikten. De har også tømrerentreprisen i det nye leilighetskomplekset i hjertet av Odda, med det spesielle navnet Cyanamiden. (Årsak: beliggenheten på den gamle industritomta til verdens første cyanamidfabrikk – et viktig bidrag til norsk og internasjonal industrihistorie).

Cyanamiden, spennende nytt leilighetskompleks i Odda på det gamle fabrikkområdet til verdens første og største cyanamidfabrikk.
Cyanamiden, spennende nytt leilighetskompleks i Odda på det gamle fabrikkområdet til verdens første og største cyanamidfabrikk.

Skal bli miljøfyrtårn-bedrift

May Brit forteller at hun også holder på med å innhente dokumentasjon for å få bedriften miljøfyrtårn-sertifisert. Alt fra avfallshåndtering til samfunnsansvar skal dokumenteres. Hun holder på å legge inn detaljer både i HMS- og i KS-håndboka.

Vi i Holte håper at også SmartKalk Miljø vil bli nyttig for dem når de skal dokumentere klimagassregnskapet i prosjektene.