Ulveopplevelser kalkulert i SmartKalk

Det er i Nord-Norge det skjer! Polarpark i Bardu inviterer til naturopplevelser midt i villmarka. I spektakulære «Wolflodge Experience» kan du sitte trygt i sofaen mens rovdyra lusker utenfor vinduet ditt. Ulvehytta er oppført av Byggmester Liljebakk fra Narvik – og kalkulert i SmartKalk fra Holte.

– Det er ingen billig fornøyelse å oppleve ulv i sitt rette element, forteller byggmester Andreas Liljebakk. Vi snakker priser for såkalt «high end» turistreisemål i flerehundretusenkronersklassen per person per natt, og parken selv kaller et opphold i lodgen for en «once in a lifetime experience».  Til hytta er det atkomst via en tunnel, for ikke å bli angrepet på vei inn. Det finnes kun en tilsvarende ulvehytte til i verden – i Canada.

Nord-Norges eksklusive ulvehytte er nå ferdig påbygget og rehabilitert av gutta fra Liljebakk, etter detaljerte tegninger fra interiørarkitekt Gunvor C. Røkholt Design. Liljebakk forteller at prosjektlederen ba dem ta alle de bildene de kunne før de dro, fordi de nok aldri ville ha råd til å slippe inn der igjen. Det er tydeligvis mye penger blant enkelte utenlandske turister. Hytta, med sine 6 soverom, er allerede fullbooket for mange helger kommende vinter – inklusiv julaften.

Ulveopplevelser kalkulert i SmartKalk

Byggmester Liljebakk kalkulerte dette eksklusive prosjektet i SmartKalk. Han ser ikke bort fra at det ikke bare var prisen, men også det profesjonelle pristilbudet med alle detaljene oversiktlig presentert som gjorde at de stakk av med seieren. – Du kan bl.a. legge inn bilder og tegninger på forsiden – og utforme tilbudet akkurat slik som du selv ønsker. Det blir veldig profesjonelt!

Byggmester Andreas Liljebakk

Alle detaljer blir med i SmartKalk

– SmartKalk er så bra, sier byggmesteren. – Det er så enkelt å få med alle detaljer. For den som ikke sitter med hodet fullt av erfaringstall er det helt uunnværlig. Min far kalkulerer på gamlemåten, og det er ganske morsomt å se at vi ofte kommer ut med akkurat samme tall. Bortsett fra at han ikke har med alle detaljene som gjelder mengder og materiell, noe jeg enkelt får med i SmartKalk og som gjør at jeg kan bestille direkte.

SmartKalk er avhengighetsskapende!

Hver dag sitter Liljebakk og kalkulerer i SmartKalk. De er 30 ansatte i firmaet og to som kalkulerer.
– Vi har hatt SmartKalk siden starten i 2007 og bruker det daglig. Jeg tror SmartKalk er avhengighetsskapende for oss som kalkulerer, sier han. – Det går virkelig unna med å regne anbud. I 2016 kalkulerte jeg 74 jobber i programmet, i år har jeg kalkulert mange større jobber – ca 30 til nå. I tillegg kalkulerer kollegaen min mist like mange. Vi vinner mange anbud, så det er mye å gjøre!

Interiør Bardu Polarpark

Egne maler i SmartKalk

Liljebakk forteller at han har tatt seg tid til å lage egne maler i SmartKalk. Disse er spesialtilpasset byggemetodene til akkurat deres firma, noe som gjør kalkuleringsjobben ekstra grei. – Med disse treffer jeg godt på prisen på relativt kort tid, sier han.

Importerer IFC-filer med SmartKalk

Byggmester Liljebakk er med i Mesterhus-kjeden som bruker IFC-filer på sine kataloghus. – Det er der framtida ligger, sier han. I SmartKalk kan jeg importere disse filene direkte, det samme gjelder store elektroniske anbudsbeskrivelser. Dette sparer oss for vanvittige mye tid, og er veldig bra! Vi har dessuten bra vilkår på SmartKalk gjennom NESO-avtalen. Jeg kan virkelig anbefale SmartKalk til alle, men egentlig ikke til konkurrentene, ler han.