Vi ser stor nytte i å ha all programvare fra ÉN LEVERANDØR!

I Berlevåg, på 70,5 grader nord, holder tømrerfirmaet Kristiansen & Bendiksen AS til. De startet sin virksomhet midt i korona-pandemien i juni 2020 og har leid seg kontor på Hurtigrutekaia. Fra før av hadde gutta erfaring fra ulike typer programvare, men ble raskt enige om å satse på kun én. Vi ser stor nytte i å ha all programvare fra én leverandør, sier de. Det ble Holte.

Marius Kristiansen og Bård Bendiksen gikk permitterte sammen, og lurte på hva de skulle finne på da korona kom og Norge stoppet opp. – Vårt inntrykk var at det var behov for våre tjenester, sier Marius. – Til slutt ble vi enige om at vi kunne like gjerne bare prøve, og det har gått over all forventning. Vi har blitt konkurrenter med vår tidligere arbeidsgiver, men vi er ikke uvenner av den grunn. Det er en god tone, ler han.

Ser stor nytte ved å ha all programvare fra én leverandør

– Mange bruker flere ulike leverandører, men vi har diskutert akkurat det, og kom fram til at vi ser større nytte i å ha alt på ett sted, sier Simen Kristiansen. – Det blir mer oversiktlig, og du sparer mye tid når programmene kommuniserer på tvers. Du kan legge inn bilder i timeregistrering og hente dem opp i sjekklister. Du slipper å taste inn samme informasjon flere ganger. Alt lagres på ett sted, og kan hentes opp andre steder. Jeg har tidligere erfaring fra arbeidsgivere som har hatt en lapskaus av programvarer. Dette er mye bedre.

– Etter hvert ønsker vi å ta alt selv, fra byggesøknad til ferdig prosjekt – og vi prøver å holde «dødtiden» på kontoret til et minimum, sier Marius.

SmartKalk og HoltePortalen hjelper oss med å holde «dødtiden» på kontoret til et minimum. Det er bra, sier Marius Kristiansen, daglig leder.
SmartKalk og HoltePortalen hjelper oss med å holde «dødtiden» på kontoret til et minimum. Det er bra, sier Marius Kristiansen, daglig leder.

SmartKalk er enkelt å lære seg

Til å regne på jobber bruker gutta SmartKalk fra Holte. De forteller at de hadde hørt bare bra ting om Holte, og bestemte seg for å prøve. – Det har heldigvis vist seg å være veldig positivt.
SmartKalk er et enkelt program å bruke når du har satt deg inn i det, sier Marius, som også går på teknisk fagskole ved siden av jobb. Der snakker han mye med folk som kalkulerer, både formenn og anleggsledere og forteller at også disse bruker og anbefaler SmartKalk.

Sender proffe tilbud

– Vi liker å sende fra oss proffe tilbud, og vi bruker malen som ligger inni programmet. Med SmartKalk kan du få ut tilbudet akkurat slik du ønsker det, enten du vil ha en spesifisert pris eller en totalpris. Noen kunder liker å få en liste over hva som er med i prisen, det er gjerne litt forskjell fra bedrifter til private kunder. Den ene jobben jeg kalkulerte i går, en total fasaderenovering med skifte av mange vinduer gikk kjapt, sier Marius. – Effektiviteten begynner å komme. Du må jobbe en del med SmartKalk for å bli flink i programmet. Det blir lettere og lettere for hver gang.

HoltePortalen er nyttig og oversiktlig

Gutta bruker også HoltePortalen. Her har de sjekklister, KS-system, internkontroll osv. og bruker app på mobil til å registrere timer og ta bilder. – Det er veldig greit å bruke for meg som er ute og snekrer og ikke er administrator, sier Simen. – Det funker helt glimrende for meg også inne på kontoret, forteller Marius. – Jeg får automatisk melding om avvik rett inn i systemet. Det er enkelt å bruke. Jeg kan krysse av avvik og legge inn tiltak, som blir ryddig og oversiktlig. Og jeg fakturerer fra programmet. – Jeg for min del bruker foreløpig mest Holte Timeappen til å registrere timene mine, sier Bård. – Men vi har god kommunikasjon oss imellom og full oversikt siden vi bare er tre.

Fører avvik for å unngå at de gjentar seg

Marius forteller at de prøver å være flinke til å loggføre avvik i HoltePortalen for å kunne se at avvikene er blitt utbedret. De sjekker også om det er gjentakende avvik for å finne løsninger på hvordan slike kan unngås. – Det er viktig å få gode rutiner på dette, så vi kan gjøre en bedre jobb, sier han.

Løser utfordringer på strak arm

Det er bare tre måneder siden de startet, og de har utført ti prosjekter så langt. Dette har vært alt fra små prosjekter til totalrenovering av hus og nybygg. Gutta har mye å gjøre, og de har allerede begynt å fylle ordrebøkene for neste år. De er optimistiske alle tre.

Bård Bendiksen, Simen Kristiansen og Marius Kristiansen bruker sjekklister, KS-system, internkontroll og app på mobil til å registrere timer.
Bård Bendiksen, Simen Kristiansen og Marius Kristiansen bruker sjekklister, KS-system, internkontroll og app på mobil til å registrere timer.

Gleder seg til hver dag på jobb

Gutta snekrer i mørke og i midnattssol. Så langt nord skiller man ikke dag fra natt verken om sommeren eller vinteren. – Midtvinters har vi ikke et sekund med dagslys, om sommeren går sola aldri ned. Vi prøver å legge opp arbeidet slik at vi får innearbeid i mørketida, og utearbeid i sommerhalvåret. Men alt lar seg løse og det er uansett mye mer givende å jobbe for seg selv enn å være ansatt. Vi har et godt arbeidsmiljø med mye fliring, og vi gleder oss til å gå på jobb. Det er god stemning og stor takhøyde. Vi er tre motiverte karer med samme mål. Grunnlaget vi har skapt for oss sjøl kunne ikke vært bedre. Jeg er glad for at vi har utnyttet pandemien til å gjøre noe konstruktivt, avslutter Marius. De må ut og jobbe igjen. Kurs i SmartKalk skal de også ha. Når det blir tid.