VVS Ekspertens samarbeidspartner i 10 år!

VVS Eksperten og Holte har hatt et meget godt samarbeid i mer enn 10 år. VVS Ekspertens mer enn 450 medlemmer høster godt av samarbeidet i form av en fordelaktig kjedeavtale. Holtes VVS-team, Sindre Hagestande og Tage Thrana er stadig å se på messer i god dialog med bransjens rørleggere. På grossisten Heidenreichs messe i august var det Faton Kastrati fra Nordre Aker Rør som vant hovedpremien som Holtes stilte med på messa, et Sony headset. Nok en fordel å høste for et medlem i VVS Eksperten.

På kontoret hos Nordre Aker Rør er det kalkulatør og prosjektadministrator Kai Olsen som til daglig bruker programvare fra Holte i sitt arbeid. Bedriften har nylig utvidet sin programvarepakke med HoltePortalen, i tillegg til JobOffice – også fra Holte – som de har brukt i mer enn 10 år.

Totalleverandør til rørleggere

Holte har som mål å være totalleverandør til rørleggere i Norge, ved å støtte alle deler av deres hverdag. Det betyr i praksis at når jobben er ferdig kalkulert, kan et tilbudsbrev med personlig og proft utseende sendes til kunden. Når tilbudet er godkjent, foregår varebestilling elektronisk til grossist, mens kalenderfunksjonen gjør både logistikken og planleggingen tidsbesparende og enkel.

HMS/KS og internkontroll ivaretas også i plattformen, samtidig som timeføring, materialforbruk, sjekklister, dokumentasjon i form av bilder, eventuelle avvik samt risikoanalyse/SJA utføres enkelt ute på byggeplass, via app på mobil eller nettbrett. Når prosjektet er ferdigstilt og siste klikk ute er gjort, kan faktura og FDV-dokumentasjon sendes fra kontoret med et par tastetrykk.

Kalkulatør og prosjektadministrator Kai Olsen i Nordre Aker Rør som er med i VVS Eksperten.
Kalkulatør og prosjektadministrator Kai Olsen i Nordre Aker Rør har benyttet JobOffice fra Holte, VVS Ekspertens samarbeidspartner, hver dag siden han begynte i firmaet for mer enn 10 år siden. Han synes det fungerer veldig bra!

Lang erfaring med JobOffice

Kai Olsen har lang erfaring med JobOffice, og bruker programmet mye. Inne på kontoret har han full oversikt over hva rørleggerne ute på jobb legger inn i programmet. Han forteller at mange av bedriftens kunder er næringsvirksomhet som har behov for kjøling og sprinkler. Rehabilitering av toalettkjerner er også noe de driver mye med.

Bildedokumentasjon er særdeles viktig i VVS-bransjen

– Det har reddet oss noen ganger at vi har tatt bilder som dokumenterer at vi har utført jobben vår riktig, sier Kai. – Da blir videre diskusjon fort lagt død. Vi tar bilder av alt fra trykkprøving til ferdig monterte produkter. Det er klart at ting oppstår. En håndverker senere i prosessen som mangler stige og tråkker i stykker et toalettsete eller en vask, eller noen borer inn i et rør. Bilder blir særdeles viktig, spesielt for vår bransje hvor mye av jobben er usynlig i etterkant.

Kurs hos Holte

Kai har gått på kalkulasjonskurs hos Holte for å lære JobOffice, men han synes også at programmet var lett å lære seg den gangen han begynte i bedriften. Prisboka syns han funker veldig bra. – Så lenge jeg benytter varer fra egne grossister i JobOffice Kalkulasjon hentes produktene digitalt inn i pristilbudet. Det er kun når det er spesielt utvalgte produkter fra mindre grossister at jeg må gjøre noe manuelt. Det blir litt ekstra tasting, men varene kommer uansett fort.

Ute brukes app

Gutta ute bruker JobOffice-appen PocketLink, og der henter de opp KS-skjemar som de kan krysse av i og legge inn bilder underveis. – Det hender jeg må minne dem på å lage beskrivelser til bildene, slik at det er mulig å se hva bildet dokumenterer, sier Kai. Han synes det er veldig bra at bildene legges rett inn i prosjektet, noe som gjør dokumentasjonen enklere å finne tilbake til.

Kalenderstyrt arbeidsdag

Kai forteller at kalenderfunksjonen i JobOffice funker bra. Inne på kontoret legger han inn nye oppdrag, som han fordeler til teamene. Her ser de adresse og tidspunkt til hvor og når de skal møte opp. – Vi begynner på jobb klokka 7, og møtes gjerne på kontoret hvor vi tar en kaffekopp og planlegger.Men noen drar direkte ut på jobb utfra kalenderplanleggingen. Vi har åtte utegående rørleggere hvorav tre-fire som tar småjobber. De øvrige betjener større prosjekter. Har de fast sted en uke, kan de gjerne dra direkte dit. Alle gutta har også Holte Kjørebok i firmabilene sine.

Anbefaler Holte

– Jeg anbefaler JobOffice og Holte til andre rørleggerbedrifter, det er veldig enkelt og bra. Du har god kontroll på jobbene, får bilder og dokumentasjon inn, avvik, prosjektregnskap, timer, – alt du trenger. Det er veldig sporbart etterpå, hvis du har registrert riktig. I tillegg er programvaren enkel og lett-lært, sier Kai. – Vi fakturerer gjennom JobOffice, leverandørfakturaer suser inn på riktig prosjekt. Det er ryddig og det er lett å sjekke hvordan prosjektene har gått, avslutter Kai.

Etter hvert skal Nordre Aker Rør også inn i HoltePortalen. Det blir på større prosjekter med mye avvik, strengere krav til KS og større dokumentasjonsbehov.

Rørlegger Faton Kastrati i Nordre Aker Rør
Rørlegger Faton Kastrati i Nordre Aker Rør er glad for premien han vant på Heidenreich-messa i august – et supert headset fra Holte. Han sendte oss en selfie! Nordre Aker Rør er med i VVS Eksperten.

Faton vant headset fra Holte på Heidenreich-messa

Noen har mer flaks enn andre, og kanskje spesielt når de har bursdag? For å skape engasjement rundt våre programvarer, synes vi i Holte det er artig å dele ut fine premier. Rørlegger Faton Kastrati hos Nordre Aker Rør var på Heidenreich-messa på 26 årsdagen sin og dermed ble ekstra stas da det var nettopp han som vant Sony-headsettet fra Holte.

– Det var litt spesielt ja, sier han glad og fornøyd når vi snakker med han på telefonen noen dager etter messa. Faton forteller at han bruker JobOffice-appen PocketLink fra Holte, og der har han alt trenger ute på byggeplass. Han synes det funker veldig greit. Han får jobbene tilsendt digitialt, og bruker appen til å ta bilder med for å dokumentere arbeidet han gjør, og til å føre timer.

Vi håper han nå får noen gode lydopplevelser også, med det nye headsettet han vant.

Gratulerer!