Et lettvint datasystem er vårt viktigste verktøy

Rørleggermester Rune Haug AS holder til på Hurum. Firmaet har tre ansatte. Mer enn halvparten av kundene deres er bensinstasjoner over hele Sør-Norge, så de er mye på farten. Det fungerer utmerket med PocketLink i lomma og stasjonær pc på kontoret med JobOffice. Og med fakturamodulen tikker fakturaene ut – og pengene inn.

JobOffice – et lettvint datasystem

– Et lettvint datasystem er vårt viktigste verktøy, sier rørleggermester Rune Haug. – Det, sammen med en god bil, er hva jeg anbefaler nyetablerte rørleggere å investere i.

– Når vi er ferdige for dagen, legger vi inn timer. For meg er JobOffice en superlettvint greie, både faktura– og kalkulasjonsbiten. Jeg har erfaring fra tunge systemer, så jeg vet hva jeg snakker om, sier Haug. -JobOffice gir meg god oversikt over de primære funksjonene som å eksportere faktura og levere bilag til regnskapsfører. I tillegg er dra og slipp-funksjonen i kalkulasjonsmodulen overlegent enkel. Det samme gjelder prisboka samt søkefunksjonen og verdiene på den.

Ikke bli akterutseilt

– VVS-bransjen har tidligere vært gudbenådet med store marginer på salg av utstyr. Disse marginene forsvinner mer og mer. Det medfører at vi må bli flinkere og mer effektive, slik at vi kan få mer igjen for pengene våre. Vi må følge med slik at vi ikke blir akterutseilt. Hverdagen vår består av så ufattelig mye annet som stjeler tiden vår, at det er om å gjøre at alt fungerer så strømlinjeformet som mulig, sier Haug.

Full oversikt – og en siste sjekk

Når gutta er ferdig med jobben og har registrert timer og forbruk på PocketLink, så kunne Haug i teorien ha trykket «play» og fakturert med en gang. Men han liker å sette av litt tid og kontrollere at de ikke har gått glipp av noe. – Det kan skje hvis det er mye fram og tilbake. Så vi samles en gang i uka, sjekker at alt er med på utskriften, og jeg kommer med de små kritiske spørsmålene på detaljer som jeg vet kan mangle.

Viktig å spare tid

– Når man driver som rørlegger er det om å gjøre å bruke minst mulig tid på å fakturere. Derfor bør datasystemet være enkelt, lettfattelig og oversiktlig. På selv en bitteliten jobb kan vi ha en mengde varelinjer. Det gjelder å finne disse fort, putte dem inn med det påslaget som er bestemt, og sende fakturaen kjapt avgårde. De fleste håndverkere driver litt for mye på kveldstid for å få papirflyten til å gå opp, det gjør ikke jeg, sier Haug, som er glad for at JobOffice har gjennomgått flere forbedringer i løpet av de fem årene som har gått siden han investerte i det.

Anbefaler JobOffice og PocketLink til andre

– Jeg er svært fornøyd med JobOffice, og kan varmt anbefale det til andre. – Et lettvint og tidsbesparende dataprogram med god fakturamodul er utrolig viktig, sier Rune Haug. Det, sammen med en god bil, er hva jeg anbefaler nyetablerte rørleggere å investere i. Så er du nyetablert – husk å sette av nok penger i oppstartfasen. Det er dette som er dine viktigste verktøy som rørlegger! Deretter kan du begynne å jobbe!

Les mer om JobOffice her!