Få kontroll på firmabilene med Holte Kjørebok

Det er ingen tvil om at det er enkelt å få kontroll på firmabilene med Holte Kjørebok. Bare plugg den lille boksen inn i en kontakt i bilen, så kan du kjøre i vei. Alle turer registreres uten at du behøver å tenke på det, og det skilles automatisk mellom nærings- og privatkjøring ut fra klokkeslett som du selv forhåndsvelger. Med innebygd SIM-kort blir kjøredata sendt automatisk til en server, og dataene kan senere hentes enkelt fram med noen få tastetrykk på pc, eller i kjørebok app på mobil eller nettbrett.

Hva er en elektronisk kjørebok?

En elektronisk eller digital kjørebok gir deg full oversikt over all kjøring, uansett hvor mange biler din bedrift måtte ha. Med Holte Kjørebok kan du hente ut rapporter med grunnlag for km-godtgjørelse og grunnlag for dokumentasjon av yrkeskjøring. Her får du alt du trenger for å tilfredsstille lovens krav. Det er slutt på tiden hvor man satt i etterkant og prøvde å huske hvor man hadde kjørt og når. Det blir som å ha med seg sin egen lille usynlige sekundant uansett hvor man er.

Kjørebok illustrasjon
For at det ikke skal være mulig å jukse til seg fradrag, har myndighetene innført regler og krav for kjørebok.

Her er kjørebok-regler og -krav

For at det ikke skal være mulig å jukse til seg fradrag, har myndighetene innført regler og krav for kjørebok. Elektroniske kjørebøker skal dokumentere og registrere faktisk kjøring, og spesielt når det gjelder firmabil og skatt er dette strengt. Det er kanskje ikke så rart, siden nedskrivningen av bilens verdi er på 25 % av listeprisen. Kjører du mer enn 40 000 km i næring med firmabilen årlig, kan du altså få en reduksjon i beskatning av bilen – men bare hvis du bruker digital kjørebok.

LES OGSÅ: Sparer nærmere 100 000 i året på Holte Kjørebok 

Ofte stilte spørsmål

1. Hvorfor benytte kjørebok for firmabil? 

Å bruke bil i næringskjøring er fradragsberettiget, men for å få dette fradraget må kjøringen kunne dokumenteres. Man kan fremdeles føre kjørebok manuelt, men stadig flere velger å installere en liten GPS-basert sender i bilen som registrerer all kjøring. Mange lurer på om man MÅ ha elektronisk kjørebok, men det må man kun i spesielle tilfeller. Les mer om dette nedenfor.

2. Hvorfor bruke elektroniske kjørebøker og ikke manuelle? 

Kjenner du til skatteregler for firmabil? Det er kun i to tilfeller det er krav om å ha en elektronisk kjørebok i bilen:

  1. De som har et tjenstlig behov for, og disponerer en yrkesbil som er registrert som varebil klasse 2, eller mindre lastebiler under 7 501 kg, og som ønsker å beskatte bilen etter faktisk antall kjørte kilometer.
  2. Alle firmabiler som kjører over 40 000 km i næring i året og som ønsker fradrag på nyprisverdien på bilen, må dokumentere denne kjøringen med en elektronisk kjørebok.

Dette er altså de to tilfellene hvor det er krav om elektronisk kjørebok, men det er fortsatt helt valgfritt om du ønsker å benytte deg av dette. Hvis du vil ta det i bruk, kan du spare både penger og ikke minst mye tid på det.

3. Hvordan føre elektronisk kjørebok i regnskapet? 

 I bedriftens regnskap kan du ha fradragsrett på bilholdet litt avhengig av bruken eller biltype. Du vil kunne føre fradrag for faktiske kostnader knyttet til bilhold i regnskapet, mens du må tilbakeføre kostnader ved et eventuelt privat bruk basert på innkjøpspris eller listepris. I noen tilfeller (spesielt lønnsberegninger) kan det være faktisk bruk som legges til grunn, med kjørte kilometer eller andre kostnader som bom, parkering osv. Ikke bare er det lovpålagt med elektronisk kjørebok i sistnevnte, det vil øke nøyaktighet av dataene og ikke minst spare bedriften for masse tid. 

4. Hvor mye koster elektronisk kjørebok? 

Prisene varierer mye fra selskap til selskap, men det lønner seg også å ta en titt på ev. bindingstid. Noen firmaer opererer med så lang som tre års bindingstid. Sjekk nøye for du inngår avtale så du ikke plutselig sitter fanget med et produkt du likevel ikke ønsker i lang tid framover. I tillegg til kun 1 års bindingstid, er Holte Kjørebok også en av markedets mest prisgunstige elektroniske kjørebøker.

Få en brukervennlig kjørebok med innebygget GPS installert i bilen

Det er mange fordeler med Holte Kjørebok. Du er bl.a. sikret mot tyveri, og det kan også bety effektivisering av drift. Via GPS kan bedriftsleder til enhver tid se hvor samtlige yrkesbiler befinner seg på et elektronisk kart. Dette kan være med på å effektivisere driften, ved å se hvilken ansatt som er nærmest nye oppdrag, og kan møte opp raskere hos kunde. Og dersom en bil skulle bli stjålet, kan du følge med på kartet hvor den befinner seg.

Les mer om Holte Kjørebok her!

LES OGSÅ: Hvilken elektronisk kjørebok skal jeg velge?  |  Det var prisen på Holte Kjørebok som gjorde utslaget  |  Ikke la de ansatte føle seg overvåket med firmabil

 

Vil du vite mer om hvordan elektronisk kjørebok kan hjelpe deg og din bedrift? Klikk på knappen under og fyll ut skjemaet så kontakter vi deg for en uforpliktende prat!