Kort vei fra Holte FRI til Holte PREMIUM for Sørberg Bygg AS

Hytte er en viktig trivselsfaktor for Ola Nordmann, og mange byggefirmaer bruker mye tid på akkurat det. Vi fikk en invitasjon fra Sørberg Bygg i Åsgårdstrand om å komme og titte på et spennende hytteprosjekt ved Blefjell. Vi liker veldig godt å se hvordan programvaren vår fungerer i praksis, så vi sa ja takk og dro av gårde. Gutta i Sørberg Bygg gikk nemlig fra Holte FRI til Holte PREMIUM i løpet av ganske kort tid.

Veibeskrivelse er mottatt i detalj, og vi finner enkelt fram denne klare høstdagen. Det er ganske bratt oppover, og vi er glad det ikke er snø og is ennå. Innehaverne Kjetil Nyberg og Eirik Sørdal ønsker velkommen når vi er nesten på toppen. Hytta ligger 650 meter over havet, og de er i ferd med å ferdigstille prosjektet.

Fra Holte FRI til Holte PREMIUM

Til å holde oversikt over dette og andre prosjekter, bruker Sørberg Bygg AS HoltePortalen. Det begynte med at Eirik hørte om gratisprogrammene i Holte Fri av en bekjent. De begynte å sjekke litt nærmere, og lurte på om de like gjerne skulle kjøpe Premium-pakka med en gang. Men siden det var mulig å få både timeregistering og fakturaprogram helt gratis, gjorde de det først. Gutta likte programvaren så godt at de etter kort tid ønsket mer. Og siden Holte Fri er en del av den innholdsrike HoltePortalen, ble det enkelt å utvide med flere moduler. I dag har de både vår topp-pakke Holte Premium og Holte Kalkulasjonsnøkkelen i HoltePortalen. De har også fått hjelp til å få på plass Sentral Godkjenning.

Fra utedass til vegghengt wc

Sjekklistemodulen i HoltePortalen har vært i flittig bruk under hele dette prosjektet hvor de har foretatt både påbygg og totalrenovering. I den gamle delen av hytta er en vedbod blitt forvandlet til et lekkert, flislagt bad med vegghengt toalett, dusj og alle fasiliteter. Et knøttlite «baljekjøkken» og en overdimensjonert peis er fjernet, og har gitt plass til en god stue. Ny, stilriktig peisovn er montert i motsatt hjørne. Det nye tilbygget på 30 kvadratmeter inneholder bl.a. soverom, velutstyrt kjøkken og spisestue med panoramavinduer.

Også lærling Jostein Innerdal er fornøyd med å jobbe i et firma som bruker digital timeregistrering. – Jeg kan registrere timene mine i appen på telefonen med en gang jobben er gjort, slik at jeg ikke glemmer noen ting, sier han.

Les også: Har du tid til nye prosjekter?

At hytteeier ønsket større vinduer er lett å forstå. Den gamle hytta hadde kun små glugger, og man måtte bøye seg ned for å kunne nyte den fantastiske utsikten. Fra de nye, store panoramavinduene i tilbygget har man nå full oversikt over både Blefjell og Lifjell med Gaustatoppen i det fjerne, og Buenvannet i Jondalen som et glitrende speil i bunnen. Gutta har brukt litt tid på å få nytt og gammelt til å passe perfekt sammen, som her på det nye terrassegulvet.

Siste sjekkpunkter på plass

Vi har tatt med oss kaffe på termos og har vært innom bakeren på veien. Det er hyggelig med en liten spisepause sammen på terrassen før vi setter kursen tilbake til sivilisasjonen.
Etterpå begynner gutta å pakke verktøy mens vi pakker sammen utstyret vårt. De forteller at de gleder seg til å krysse av de siste sjekkpunktene i HoltePortalen og låse timene sine, slik at Eirik kan sende sluttfakturaen.