Med HoltePortalen har jeg kontoret i lomma

Nordskog Multibygg as holder til i Skien, og daglig leder Knut Nordskog er ute på byggeplass når vi ringer. Han trenger nemlig ikke å sitte inne på kontoret for å få gjort det han skal. – Takket være HoltePortalen har jeg kontoret i lomma, og kan isteden være ute med gutta og jobbe, forteller han.

– I tillegg til å ha kontoret i lomma, har vi alt på ett sted. Dokumentasjon, sjekklister og timeføring – alt ligger tilgjengelig på app i guttas mobiler. Det er en kjempefordel for oss alle fem i firmaet. Når ting skal dokumenteres tar vi bilder med mobilen og legger rett inn på sjekklistene. Og vi fører alle timer i Holte Time-appen, og fakturerer fra Holte Faktura. Det blir ryddig på den måten, og gjør det enkelt å styre prosjektregnskapet, noe som er et viktig fortrinn både for oss og kunden.

Nordskog Multibygg har brukt HoltePortalen siden 2017. I 2000 startet de med Fagtorget. Knut setter pris på å være digital.  – Vi håndverkere er i utgangspunktet ikke så veldig glad i permer. Det er en grunn til at vi ble håndverkere. HoltePortalen er forholdsvis papirløs, og det er vi glad for, sier han.

Arbeidsdagen blir stadig mer effektiv med HoltePortalen

Knut forteller at de begynte med Holte BASIS, men oppgraderte etter hvert til programpakken Premium. Holte PREMIUM inneholder det du trenger for å gjennomføre dine byggeprosjekter digitalt, til punkt og prikke. Holte BASIS har 7 funksjoner, mens Holte PREMIUM har 13. Den største forskjellen er Personalstyring, Rutiner HMS, Byggesaksnøkkelen, Prosjektøkonomi, Søknad Basis og Kontrakt. Her kan du lese mer om hva de ulike pakkene inneholder.

Knut er spesielt fornøyd med hvordan HoltePortalen har effektivisert arbeidsdagen deres. – Jeg sparer mye tid på å ha alt jeg trenger fra kontoret i lomma. Når du lærer deg å lage maler til sjekklister, er det for gjort å tilpasse lister til ethvert prosjekt. Kontortiden blir mye lettere, og dermed blir også hele effektiviteten mye bedre, sier han. Han er også fornøyd med at det stadig blir lagt til nye forbedringer i HoltePortalen. – All tiden vi sparer, bruker vi til å rekke mer.

Vi har fornøyde kunder

Nordskog Multibygg markedsfører seg kun via Facebook. Der har fornøyde kunder skrevet gode anbefalinger. «Veldig dyktige fagfolk, pålitelige og alt er ryddet når de er ferdig?Og alltid blide og høflige og holder avtaler. Vi er kjempe fornøyd!» sier en.  «Profesjonell håndverker som får jobben gjort av beste kvalitet», sier en annen.

Knut synes det er hyggelig med kommentarer på Facebook, og det er også en mulighet til å vise fram noe av det de gjør. – Vi har nok å gjøre og stor pågang med oppdrag, sier han, og forteller at de utfører både rehabilitering og nybygg av hytter og hus. Den største kundegruppen er privatpersoner, men de har også noen næringsoppdrag og noen egne prosjekter.

De merker ikke så mye til den pågående koronakrisen heldigvis, annet enn at det er færre telefonhenvendelser. De har ordrereserver minst et år fram i tid, og er ikke veldig bekymret slik det ser ut nå. Men Knut er opptatt av at de ansatte er bevisste på hva de gjør på sin fritid, slik at de ikke bringer smitte til arbeidsplassen. Alle må å ta ansvar og gjøre sitt beste.

Nordskog Multibygg

Henter nøkkeltall med SmartKalk

– I tillegg til HoltePortalen bruker jeg SmartKalk til å kalkulere, men akkurat det må foregå på pc. Hvis du skal bli virkelig god på kalkulasjon bør du nesten sitte med det daglig. Jeg er litt mer av og på – jeg henter nøkkeltall, sammenlikner erfaringstall og etterkalkulerer, og lærer litt etter hvert hva som bør justeres underveis for å få bedre inntjening. Det fungerer greit, men HoltePortalen er altså det programmet jeg bruker mest, forteller Knut.

Holte Kjørebok er lettvint å bruke

Firmaet har tre firmabiler som alle har Holte Kjørebok. – Den er utrolig lettvint å bruke, for den lever jo sitt eget liv, sier Knut. – Når du har lagt inn hvor lang arbeidsdag du har, trenger du ikke å passe noe særlig på den. Holte Kjørebok registrerer kjøring automatisk innenfor et tidsrom, og hvis du har en arbeidstur på kvelden, f.eks. en befaring, så er det enkelt å justere den til yrkeskjøring etterpå. Jeg har hatt 100 % beskatning på firmabil tidligere, og må bare si at det lønner seg med elektronisk kjørebok. Det er en helt annen beskatning.

Jeg legger inn faste påminnelser

– Vi har prøvd å bruke ressursplanleggeren i HoltePortalen, men synes at den ble for tidkrevende for vårt bruk. Isteden bruker vi funksjonen Oppgaver til å kommunisere oss imellom. Her legger jeg inn en del faste påminnelser ved ukeslutt, som f.eks. å huske å skrive timer, gjennomgå sjekklister m.m. Dette ligger fast inne og fungerer imponerende bra, sier Knut.

– Hvis jeg lurer på noe, får jeg god hjelp fra support hos Holte. Det er ikke ofte det har vært nødvendig, for det er veldig bra alt sammen. Hvis jeg skulle klage på noe, måtte det være på prisen. Men jeg forstår at kvalitet koster penger. Jeg får stadig henvendelser om billigere løsninger, men da får du ikke HMS og alt samlet på ett sted. Det er jo nettopp det som er så kjekt med Holte. At all programvaren snakker sammen. Holte kan jeg derfor virkelig anbefale.

LES OGSÅ: Kort vei til Holte PREMIUM for Sørberg Bygg AS

LES OGSÅ: Gratis Kom-i gang-webinar i SmartKalk og HoltePortalen!