«SmartKalk gir oss råproffe tilbud»

I 2015 startet Herbert Scheving firmaet HS Tømrerservice i Holmestrand. Det ble fort mange oppdrag, og ikke lenge etter måtte han ansette flere. I fjor ble firmaet aksjeselskap, og i dag teller de 5 ansatte samt en utplassert elev fra videregående skole tre dager i uka. For å hjelpe seg med å kalkulere og holde orden på prosjektene, måtte det gjøres noen grep. Nå lager de kalkyler og proffe tilbud i SmartKalk og fører timer i HoltePortalen. Holte Kjørebok har de også skaffet seg. 

Herbert var stadig innom en lokal forhandler for å handle byggevarer, og der fikk han kontakt med en dyktig proffselger som het Michael. Etter hvert ble det klart at Michael kunne mer enn å selge, og var akkurat den personen som Herbert trengte inne på kontoret. Med økende oppdragsmengde ble det mer og mer administrativt Herbert måtte gjøre, og det hadde han ikke lyst til. Han trives best ute på prosjektene med hammer og sag. – Jeg ble ikke tømrer fordi jeg hadde lyst til å sitte inne på et kontor, sier han.

Ny mann og ny programvare

Michael derimot trives svært godt med å holde orden på kontorarbeid. Da han ble forespurt om å jobbe for Herbert, ble valget enkelt. Herbert hadde allerede anskaffet kalkulasjonsprogrammet SmartKalk fra Holte, og etter to uker i jobben dro Michael på dagskurs til Holte i Tønsberg for å lære seg programmet.Gutta i HS Tømrerservice spiser vafler

Jakten på Fagfolket

Det er en grå og kjølig morgen i Holmestrand. Med litt nedbør i lufta, er det greit at Herbert og Michael har et tak vi kan stå under med vaffeljernet.  De holder på med et leilighetsprosjekt i et borettslag i Bilet 33 bestående at 7 enheter totalt – en gammel og en ny del. Det er den gamle delen med fire leiligheter som skal etterisoleres, kles om, og alle vinduer skal byttes. To balkonger skal også bygges ut. SmartKalk har fortalt dem at jobben trenger 2 mann i ca 2 måneder.

Vaffelduften sprer seg snart ut over byggeplassen i Holmestrand, og gutta dukker opp.

-SmartKalk er veldig bra, sier Michael. Det er både brukervennlig og intuitivt. Jeg har fra før av et godt øye for å tenke pris og jobb, og pleier noen ganger å skrive ned hva jeg tror en jobb vil koste før jeg kalkulerer. Når jeg kontrollerer mine tall etter kalkuleringen i SmartKalk, så stemmer det overraskende ofte ganske bra!

Proffe tilbud i SmartKalk

– En av hovedfordelene med SmartKalk er selve resultatet som vi gir ut til kundene. Våre tilbud med detaljerte beskrivelser ser råproffe ut. Disse er vårt ansikt utad, og gir inntrykk av at vi driver ordentlig. Det er gøy å få tilbakemelding på at tilbudene våre ser veldig ryddige ut.

– Holte har også en god support, som vi bruker for alt den er verdt. Jeg gidder ikke å sitte å knote i timevis når jeg vet at løsningen ligger en rask telefon unna.

Kalkulerer, prosjekter og fakturerer

Michael leder prosjektene fra kontorpulten, han fakturerer også, og betaler regninger og lønn.

– For å få ting enda mer ryddig nå, går vi over til timeappen i HoltePortalen. Tidligere leverte gutta timelister på papir på gamlemåten. Vi vil jo være transparente ut til kundene våre med tanke på timebruk for hvert prosjekt. Når alt annet ser proft ut, blir håndskrevne timelister med kruseduller et problem. Alt blir så veldig mye bedre med den appen. Dette er første uka vi holder på med digital timeføring, og vi synes det er stas. Gutta synes det er enkelt og kjapt å krysse av for det de har gjort direkte på telefonen.

– Vi har også bestilt kjørebok fra Holte, foreløpig til to av bilene, forteller Michael. – Dette for å få oversikt over privatbruk og firmabruk. Det er godt at programvarene i Holte er enkle å bruke og en stor fordel at de snakker sammen.