Full kontroll med HoltePortalen

XT Bygg og Drift AS er storfornøyd med HoltePortalen – en befrielse, sier de. Vi har full kontroll med HoltePortalen! Kanskje først og fremst pga. de malbaserte arbeidskontraktene og SHA, men også elektronisk timeføring er en viktig, tidsbesparende faktor for selskapet.

Stian Skauen Holla og Darius Rasikas står for den daglige driften, og de to utfyller hverandre. Stian driver mest med prosjektering og søknader mot det offentlige, mens Darius styrer de daglige prosjektene og de 14 ansatte ute på jobb.

Full kontroll med HoltePortalen – fra A til Å

– Vi bruker HoltePortalen til alt, forteller Stian. Fra byggesøknad til registrering av sjekklister. Vi deler også mange dokumenter internt, og vi er veldig fornøyd med rapporteringsløsningen til Holte. Alle FDV-dokumenter opprettes elektronisk, men leveres fortsatt ut i papirform til de av kundene som foretrekker det.

LES OGSÅ: SmartKalk og HoltePortalen er viktige verktøy for Talgø!

Fra en dag til et par timer!

– Vi sparer mye tid på å bruke HoltePortalen istedenfor å sitte med excelark, dokumentmapper og ulike hjemmelagde løsninger. Se bare på ansettelseskontrakter, stillingsbeskrivelser, og igangsettelse av prosjekter. Tidligere kunne det ta en dag å lage SHA-permen – nå er det gjort på en time eller to. Vi er veldig fornøyd. Det er enkelt for oss inne på kontoret, og enkelt for gutta som er ute. HoltePortalen funker veldig bra, og er kjapp å lære seg. Med sjekklister fordeles oppgaver enkelt, og vi får bra tilbakemeldinger. Samtidig vet vi at alt er ivaretatt. Du vet at den dokumentasjonen du har, er den de ber om å få se når det kommer tilsyn. Jeg føler meg mye tryggere nå, sier Stian.

Stian Shauen Holla fra XT Bygg og Drift AS

Sparer tid med elektronisk timeregistrering

– Elektronisk timeregistrering har kanskje vært den aller største tidsbesparelsen. Det å få systemene til å fungere optimalt, gjør at vi sparer masse tid. Nøyaktig hvor mye, er vanskelig å si, men vi rekker mye mer enn før. Det å ha alt på ett sted, fra byggesøknaden til å tildele ressurser, aktiviteter og timeregistrering, gir oss full kontroll!

LES OGSÅ: På hyttetur med HoltePortalen

XT Bygg og Drift har til stadighet 4 – 5 prosjekter gående parallelt. Det mest aktuelle akkurat nå er Risingjordet, et boligprosjekt med 32 leiligheter i 4- og 6-mannsboliger som overleveres 15. mai. Dette er populære leiligheter som ifølge Telemarksavisa ble revet bort på tegnestadiet. – Vi har holdt på med prosjektet i ca 1 år, og har gjort alt der, forteller Darius.

– I tillegg til mange leilighetsbygg, har vi også en del rehabilitering og vi har egen driftsavdeling som driver vedlikehold og forvaltning på eiendommer. Vi startet opp for halvannet år siden, og kjøpte HoltePortalen etter kort tid. Vi har også Holte kjørebok på et par biler, og vi har byggekortleser og mannskapsliste hvor også underentreprenører registrerer seg. HoltePortalen brukes daglig til bl.a. kvalitetssikring og HMS/SHA ved hjelp av elektroniske sjekklister, sier Darius. – Snart skal vi teste ut SmartKalk også.