Torsdag 19. og fredag 20. januar ble HolteDagene gjennomført på Hurdalsjøen hotell, med tema Fremtidens byggeplass er nå! Deltakerne kom fra nær og fjern, fra Alta i nord til Kristiansand i sør, fra vestlandet og fra østlandet. Mer enn 70 deltakere fikk nyttige faglige innspill og massevis av råd og tips innen temaer som prosjektgjennomføring, HMS, kvalitetssikring, kalkulering, byggesak og jus.

 

Hva gjør verdens beste virksomheter best?

Motivator Ingebrigt Steen Jensen sparket i gang arrangementet med sitt spennende foredrag om hva som gjør verdens beste virksomheter best. Han satte fokus på hva som skal til for å skape motivasjon, kraft og kultur i bedriften, og hadde mange morsomme eksempler.

To parallelle sesjoner

Deretter startet to parallelle sesjoner, «Knirkefri prosjektgjennomføring» og «Rett skal være lett». På Knirkefri prosjektgjennomføring ble deltakerne tatt gjennom et testprosjekt fra a til å, med alt fra viktigheten av gode rutiner og god planlegging for "flying start" på prosjektet, til HMS/KS, FDV og hvordan få sluttoppgjør. På Rett skal være lett fikk man bl.a. med seg gode tips om dispensasjon i byggesak, ansvarsrett og selve anbudsprosessen.

 

Fordelsleverandører på plass

 

En del av leverandørene i vårt fordelsprogram deltok også på HolteDagene, med stand i mingleområdet og masse nyttig informasjon.

Loven og Schau kom på festmiddag

Til festmiddagen på torsdagskvelden kom Øyvind Loven og Geir Schau fra Radio Norge, og underholdt oss med sine ablegøyer. Her fikk lattermusklene tøyd seg til bristepunktet!

Radarparet fra Morgenklubben trakk også ut kveldens to vinnere av en drømmedag på Vålerbanen blant gjestene. De to heldige vinnerne ble Tom-Ove Sørdal fra Hellvikhus Kjededrift AS og Morten Gjeldokk fra Hendug Bygg AS. Her avbildet mellom markedsdirektør Christina Jonstang og administrerende direktør Aleksander Bjaaland. Vi gratulerer!

Fredagen var det felles foredrag i plenumssalen med bl.a. Vegard Sandaa Karlsen fra Berngaard/Sandbek som snakket om "plunder og heft-krav", etterfulgt av vår Lise Budde som belyste temaet om ansvarsrett og kompetanse. Aleksander Bjaaland avsluttet med et blikk inn i glasskulen med noen tanker om byggebransjens framtid, før lunsjbordet kallet med fristende retter.

De som skulle til Gardermoen fikk felles transport klokka 13.15. De øvrige takket for seg og forsvant i alle himmelretninger med egne biler.

Vi takker alle for deltakelsen, og ønsker vel møtt til HolteDagene 2018.

Her kan du se flere bilder fra HolteDagene 2017!