Det var tydelig at mange syntes at Gardermoen var et strategisk knutepunkt for HolteDagene 2018. Ekstra mange deltakere hadde funnet veien til Quality Airport Hotel torsdag 15. og fredag 16. mars, og det er hyggelig at vi har fått flere tilbakemeldinger på at arrangementet også i år innfridde forventningene – og litt til.

Det er alltid spennende å arrangere HolteDagene. Aktuelle tema skal velges, foredragsholdere håndplukkes, og ikke minst stedet skal velges med omhu for å passe flest mulig av deltakerne. Underholdningen er også et viktig aspekt, og den sosiale trivselen blant deltakerne har sterk fokus hos oss.

I følge tilbakemeldingene vi har mottatt både under arrangementet og i etterkant, høres det ut som de aller fleste har hatt utbytte av HolteDagene. Det er vi glade for. Vi har også sendt ut foilene fra alle foredragene til hver enkelt deltaker som lovet. Har du ikke mottatt dem, så er det bare å ta kontakt.

Vi vil gjerne takke foredragsholderne som bidro til å høyne den faglige kvaliteten på HolteDagene.

Først ut var Per Jæger, leder i Boligprodusentenes Forening, som kom med mange gode råd for den som skal bygge gode boliger, bl.a. også om inneklima i moderne boliger.

Deretter tok vår adm.dir. Aleksander Bjaaland deltakerne gjennom sitt foredrag Morgendagens arbeidsplass, og satte for alvor fokus på hvordan digitale byggeplasser snart vil kunne se ut.

Digitalisering av søknadsprosessen var neste punkt på agenda, noe vår produktdirektør for styringssystemer, Frode Eek, forklarte saklig og greit.

Så var det lunsj i hotellets spisesal. Hotellet var for anledningen nyåpnet etter omfattende rehabiliterings- og ombyggingsarbeider, men sine anerkjente lunsjkunster hadde de ikke glemt. Det kunne både ses og smakes. Siden det var åpningsdag kom også ordføreren, og det ble Pascal-kake til alle som ville ha.

Etter lunsj var det tid for eksterne krefter. Først ut var advokat Geir Frøholm i SANDS, som snakket om hva som funker når det gjelder samarbeid, prosjekteringsgrupper og arbeidsfellesskap. Etter han, var det advokat Thomas Sando fra samme firma sin tur til å snakke om hva som er lovlig i henhold til konkurranseloven, når det gjelder prosjekt- og anbudssamarbeid i bygge- og anleggsbransjen. Her håper vi det var mye nyttig å hente.

Etter en liten pause, var det duket for den største nyheten i 2018, nemlig de nye personvernreglene GDPR. Her ga først advokat i DLA Piper Norway DA, Jan Sandtrø oss en nyttig innføring i hvordan vi må forholde oss til disse reglene. Deretter holdt fagkonsulent i Holte, Jorun Hogsnes Ugland, et lite innlegg om hvordan vi som din databehandler sørger for å oppbevare dine opplysninger på en trygg og lovlig måte.

Siste foredragsholder ut var Ingebrigt Steen Jensen, og hans hyllest til byggebransjen. Han er morsom, klok og har mange gode poenger! Spesielt parallellene han trekker til fotball er treffende!

Etter en passende pause, ble det servert aperitiff før den fireretters festmiddagen. Her ble det både god mat og godt drikke, mens hele Norges komiker Terje Sporsem underholdt oss med små historier som fikk lattermusklene til å trimme litt.

Fredag 16. mars ble innledet med «HoltePortalen – din digitale arbeidsplass», en praktisk gjennomgang av HoltePortalen holdt av fagkonsulent Kim Ingebrigtsen og produktansvarlig økonomi Monica Petersson. Førstnevnte var ute på befaring og innhentet info, mens sistnevnte hadde rollen som økonomiansvarlig inne på kontoret.

Så var det Svein Løvik og Erling Talgø fra Talgø Møre Tre as sin tur. De tok oss med på en spennende reise i sin bruk av HoltePortalen i praksis, og kom med mye spennende, blant annet samkjøring av tekniske løsninger.

Deretter var det produktdirektør kalkyle Harald Rosingaunet sin tur til å snakke om SmartKalk, i sitt foredrag "Kalkylehjørnet". Her var det mye spennende å få vite, om både nåværende og kommende muligheter i dette populære kalkuleringsprogrammet.

Tom Ove Sørdal fra Hellvik Hus Kjededrift, viste til slutt fram sin spennende presentasjon hvor bl.a. SmartKalk snakker med deres tegneprogram Revit, og forenkler prosessen når deres kunder ønsker endringer på ferdigtegnede hus.

Så var det igjen tid for lunsj, før alle dro hver til sitt.

Takk til alle som deltok – både som tilhørere og foredragsholdere. Og ha en riktig god påske!