I Grorudveien 55 i Oslo, holder Viking Entreprenør til. Bedriften består av 120 ansatte,8 av dem på kontoret. Resten er til enhver tid ute på ulike prosjekter. Viking Entreprenør har høyt fokus på å etterleve regelverk og myndighetskrav. Derfor må de ha et pålitelig system for HMS og kvalitetssikring som også er enkelt i bruk. De har hatt Byggsafe Total i en årrekke og vært veldig fornøyd med det. Nå satser de på det fullelektroniske systemet, Smart HMS/KS.


Daglig leder Søren Christensen og prosjektleder Tom Harry Arnesen

Ryddig bedrift
Viking Entreprenør har medarbeidere fra 15 ulike nasjoner. Her er det folk fra Canada, Afrika, Moldova, Albania og en rekke andre land. Samtlige er fast ansatt og bosatt i Norge. Daglig leder Søren Christensen er stolt av at alle papirer er i orden, og ønsker myndighetene velkommen på tilsyn når som helst. Han forteller at Viking også er nøye med at eventuelle underentreprenører de benytter har sitt på det tørre.

VE-skolen
Til tross for mange ulike språk og nasjonaliteter, skjer det lite misforståelser i kommunikasjonen blant de ansatte. Det skyldes kanskje at Viking Entreprenør arrangerer norskforbedringskurs for en liten gruppe ansatte to kvelder i uka? De kaller dette prosjektet for VE-skolen. Søren Christensen kommer selv fra Danmark, og er stolt av mangfoldet av nasjonaliteter og språk i bedriften.

Prestisjetunge prosjekter
I Petter Stordalens designstolthet, The Thief Hotel & Spa på Tjuvholmen i Oslo, er det Viking Entreprenør som har flislagt alle bad og SPA-områder. For dette arbeidet vant de den prestisjetunge prisen, 2014 Mapei Reference Grand Prix. Mapei er verdens største konsern innen lim og fugemasser og dette er aller første gang Mapei Norge vinner denne Mapeis ypperste prisen, noe Søren Christensen og Tom Harry Arnesen er veldig stolte av. I Astrup Fearnley-museet på samme «holme», har de også lagt ned et solid stykke betong- og flisarbeid.

Flere spesialiteter
Viking Entreprenør har flere spesialiteter. Historisk rehabilitering er en av disse. De har bl.a. fullrenovert Skien kirke, og er nå godt i gang med Paulus kirke i Oslo. Nå skal de i gang med rehabilitering av pendlerboliger for Stortinget, og av Bølerskogen Borettslag i Oslo øst.


Fotograf: Siv Annethe Smeby / www.bmc-norge.no
I 2012/13 ble det levert ca.150 tonn med Scan KR Mørtel i farge hvitgrå til muring av Kavringen brygge 3 på Tjuvholmen i Oslo. Murarbeidet ble utført av Viking Entreprenør AS.

Smart HMS/KS skal eliminere feil og mangler
Heretter skal alle nye prosjekter styres med det fullelektroniske systemet Smart HMS/KS fra Holte. I tillegg har de gått til innkjøp av flere lisenser for SmartKalk. Søren Christensen og Tom Harry Arnesen er optimistiske og ser fram til å få enda mer strømlinjeformet prosjektstyring, samt et kalkulasjonssystem som også snakker samme språk. De er nå klare for å komme i gang med en bedre og enda mer troverdig dokumentasjon. – Når sjekklister kan krysses av og avvik tastes inn i programmet direkte på byggeplass, håper vi feil og mangler vil kunne elimineres en gang for alle!

Lokal godkjenning tas bort
Oppheving av lokal godkjenning av ansvarlige foretak i byggesaker vil tidligst skje 1. januar 2016. Regjeringen mener at krav om lokal godkjenning ikke bør oppheves før man har på plass andre ordninger som sikrer seriøsiteten i bransjen og kvalitet i bygg.

Den nye versjonen av Smart HMS/KS som lanseres i mai, vil bidra til enklere å imøtekomme de nye kravene til byggenæringen. Løsningen er basert på at HMS- og KS-oppgaver håndteres elektronisk på web eller via apper for mobil og nettbrett. Data fra gjennomførte HMS- og KS-oppgaver levner derfor liten tvil om at firmaet benytter systemet i praksis og dermed jobber seriøst.

Les mer om SMART HMS/KS her!

Les også: Papirløs byggeplass med Smart HMS/KS

Les også: Indus falt for Smart HMS/KS - kjærlighet ved første klikk