Møt vår nye medarbeider - HolteDama. Hun er intelligent, kunnskapsrik og direkte. HolteDama har kompetanse om det meste innen bygg og anlegg. I tillegg brenner hun for å lage nyskapende og brukervennlig programvare som hele bransjen elsker. HolteDama er en ekte fagnerd, samtidig som hun holder levende og engasjerende kurs. Etterhvert vil hun bli å treffe i flere fora, men nå først er det Facebook som står for tur. Her har hun fått et eget talerør, og vil kunne svare deg direkte på dine spørsmål. Vi har tatt en liten prat med henne: 

Hva kan Holte bidra med innen kalkulasjon?
- Alt! Det handler om å vinne anbud, ikke sant? Da gjelder det å ha stålkontroll på hva du leverer fra deg. Et ryddig oppsett hvor alt er med. Mengdeberegning og beskrivelser for eksempel, der er det mange som sliter! Med SmartKalk slipper du unna med et minimum av tid, og kan sende av gårde proffe tilbud til kunden. Trenger du mer hjelp, kan du kjøpe hele eller deler av kalkulasjonen som en tjeneste hos oss i Holte. Og du kan bli medlem av min nye Facebook-gruppe for Kalkyleprodukter.

Hvem er denne Facebook-gruppa for?
- Alle som er kunde av Holte og som interesserer seg for tips og råd om kalkulering, mengdeberegning, beskrivelser og lignende. Dette er et lukket og eksklusivt forum hvor du enkelt kan stille spørsmål rundt våre kalkyleprodukter, og jeg vil gi deg svar. I tillegg kan brukerne dele erfaringer seg imellom, og vil få vite om nyheter og oppgraderinger i programmene før alle andre. Alle som blir med her, vil bli hørt, og dermed være med å forme utviklingen av vår programvare. Det er bare å melde seg inn! Tast «Kalkyleprodukter fra Holte as» i søkefeltet på facebook, så kommer du rett til gruppa.  

Hvilke andre programmer har Holte?
- Alt! Vi har det som trengs for å forenkle hverdagen og overholde krav fra myndighetene! Du har kanskje hørt om Smart HMS/KS, Byggsafe Total eller Fagtorget? Det er de mest kjente styringssystemene våre for HMS, kvalitetssikring og byggesøknader. Innen Smart-familien har vi bl.a. også programmene Smart Time, Smart Faktura, SmartProd, Smart Oppfølging og Smart Backup. Også har vi tegneprogrammet DDS-CAD. Og JobOffice, selvsagt -  det malbaserte bransjesystemet som rørleggerne digger. Men i likhet med SmartKalk som jeg allerede har nevnt, så tilbyr vi også tjenester for de som ikke ønsker eller har tid til å gjøre alt selv. Både innen HMS, kvalitetssikring og byggesak, er det mange som vil ha hjelp til å fylle ut skjemaer. 

Stemmer det at du er hekta på programvare?
- Korrekt! Og jeg må vite at alt fungerer. Jeg pleier å sammenlikne det litt med Alfa Romeo-en min. Når jeg tråkker gassen i bånn og suser av gårde, skal jeg ikke behøve å lure på om den stopper når jeg bremser. Sånn er programvare også. Ting skal fungere og du skal vite hvordan, men ikke nødvendigvis hvorfor. Italienerne bare KAN sportsbil. Akkurat som vi i Holte bare KAN programvare til bygge- og anleggsbransjen. Og vi vet hvordan regelverket er skrudd sammen.

Hva tenker du om uavhengig kontroll?
- Uavhengig kontroll er viktig. Det er derfor vi i Holte har utviklet nettsiden uk.no. og gjør hva vi kan for å hjelpe bransjen. En stor andel av de nærmere 3000 personene som har deltatt på kurs i uavhengig kontroll hos oss, bruker nå uk.no aktivt for å gjennomføre kontrollen.

Med de nye kravene som trer i kraft 1. juli 2015, er det ingen ting som tyder på at uavhengig kontroll vil bli borte. Hvis bransjen blir flinkere til å unngå byggefeil, så vil myndighetene senke skuldrene. Det blir en vinn-vinn-situasjon for oss alle. Det gjør rett og slett håndverk ryddigere. Jeg digger håndverkere som hver dag står opp og gjør et realt stykke fysisk arbeid.

Hvor viktig er det å gå på kurs hos Holte?
- Kjempeviktig! Vi arrangerer kurs for at kundene våre skal lære seg å bruke programmene riktig. Noen velger å droppe kurs, men det er ikke smart. Hvis du skal få full uttelling for programvaren må du faktisk lære deg å bruke den. Ellers blir det som å kjøpe bil uten at du gidder å ta lappen. Blir ikke mye fart da!